Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2012 17:03 - Как да се храните по ресторанти в зависимост от вашия бюджет
Автор: pestelivko Категория: Други   
Прочетен: 747 Коментари: 0 Гласове:
0



imageВсички обичаме да излизаме вечер и да се наслаждаваме на изискана или не чак до там изискана кухня. Има нещо особено приятно в ходенето на ресторант. Удоволствие е да ви сервират храна, която не е трябвало вие да приготвяте в чинии, които няма да се налага после вие да миете. За съжаление в трудната икономическа обстановка всеки се стреми да спести, от каквото може по нещо за спешни случаи, като едновременно с това се опитва да се наслади и на някое и друго удоволствие в живота.
Обикновено си позволяваме да излезем един - два пъти седмично до някой местен ресторант, който харесваме и считаме това за известен лукс. Преди няколко години ходихме много по-често по ресторанти и дори го превърнахме в навик, което неминуемо отнемаше от удоволствието (и ни излизаше скъпичко). А сега ограничихме излизанията си до няколко пъти в седмицата и започнахме да готвим по-често вкъщи. Така открихме, че готвенето у дома може да бъде много забавно, разнообразно и вълнуващо, а миенето на чиниите не ни се струва вече чак толкова досадно ( не е болка за умиране).
За тези, които излизат по-често, но се стремят да намалят сметката си в ресторанта, ето няколко полезни идеи:

Поръчайте си храна за вкъщи.
Този съвет няма да ви е от полза в ресторант от висок клас, където обстановката, обслужването и храната са еднакво важни, но в не толкова лъскави места, можете спокойно да са си поръчате храна за вкъщи. Предимството тук е, че когато се храните вкъщи, вие вероятно няма да изядете всичко наведнъж. Това означава, че ще ви остане достатъчно храна и за още хранения, което автоматично намалява цената, тъй като едно и също количество се разпределя на повече порции. Друго предимство при консумирането на по-малки количества е, че ще погълнете по-малко калории, което е добре за талията ви.

Потърсете промоции.
Много малко ресторанти са пълни всяка вечер. Винаги ще има слаби дни, в които находчивите ресторантьори, за да съживят бизнеса, обикновено предлагат някакви промоции /отстъпки/за съответната вечер. Възползвайте се от тях. Много ресторанти, за да са по-достъпни за своите клиенти, предлагат менюта по имейл. Това включва информация и за специалните промоции и други изгодни предложения, валидни за съответната вечер. Съвсем не е необичайно да прочетете, че понеделник е вечер на бургера или вторник на пилешките крилца. Затова отидете по време на промоция, така не само ще получите изгодна храна, но и най-вероятно ще ви обслужат бързо.

Пропуснете алкохола.
Кой не би пийнал чаша вино или хубава бира на вечеря? Те обаче са едни от най-скъпите неща в менюто и именно тях се налага да пропуснете, ако искате да спестите някой лев. Има две причини, поради които алкохолът е с такава голяма надценка. На първо място, хората го очакват. Обърнете внимание каква е цената на каса бира в магазина, в сравнение с цената на една бутилка в ресторант. Ние не сме глупави и знаем, че е много по-скъпо в ресторанта, но го приемаме, защото такава е практиката. На второ място са търговските интереси. Когато поръчате вино или бира, най-вероятно ще останете по-дълго в ресторанта в сравнение с тези, които не поръчват алкохол. Съответно заемате масата по-дълго време и тя не е достатъчно често в обръщение. Ето как ресторантьорите избиват загубата си от това. Тъй като предястията, десертите и алкохолът са предпоставка за по-дълъг престой на масата, те съответно получават и най-високата надценка.



Източник: Как да се храните по ресторанти в зависимост от вашия бюджет



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pestelivko
Категория: Други
Прочетен: 19448
Постинги: 11
Коментари: 3
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031